Ceapa umpluta pe salata de linte

de boscodina in Vita, 13 Iul 2009 | 7894 vizualizari

 

O mancare de fitze, dar gustul merita cu varf si indesat. Se face doar le cerere sau cand e rost de a alinta pe cineva :)

 

INGREDIENTE

  • pentru salata
  • ochiometric 300g linte verde
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • thina ca si sos
  •  pentru ceapa:
  • 2-3 cepe mari lunguiete
  • o mana carne tocata de vita(se punea de miel, da eu nu ma omor cu ea)
  • patrunjel
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • pentru uleiul de busuioc
  • o legatura de busuioc verde
  • ulei de soia sau de porumb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta pe salata de linte:

Se fierbe lintea in apa rece. Se taie morcovul si ceapa , se adauga lintea cand e deja fiarta. Se pun sare si piper dupa gust,sucul de lamaie si ulei de masline si se lasa la frigider cel putin jumatate de ore inainte de servire.
Ceapa se curata de coaja .Se taie in lungime si cu ajutorul unui cutit desprindem foaie cu foaie(mijlocul se poate taia marunt si se pune in salata de linte ori in carnea tocata) Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt moi se scurg si se umplu cu carnea tocata ce a fost amestecata cu sare , piper, boia dulce , ceapa si patrunjel.Se ruleaza incercand sa dam o forma de elipsa cepei. Se pun la prajit in ulei de masline pana capata o glazura(zaharul din ceapa iese si datorita temperaturii mari a uleiului formeaza o glazura).Se scot pe o tava , se stropesc cu ulei de masline si se mai baga in cuptor 5-7 minute la 200 de grade.

Se aseaza pe farfurie salata de linte,se uda cu sos de thina, peste se aseaza bucatile de ceapa. Se poate orna cu frunze de busuioc. Ceea ce da un plus de culoare dar si un plus de gust mancarii este uleiul de busuioc.

Se pune apa la fiert, cand a dat in clocot se pune legatura de busuioc inauntru, cateva secunda cat sa se opareasca. Se scoate si se pune in apa foarte rece , preferabil cu gheata, tot cateva secunde. Se scoate si se pune in blender impreuna cu uleiul de floarea soarelui sau soia.Se obtine un sos mai gros, verde, cu gust de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta pe salata de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

boscodina 1

24.09.2009, 01:12

ionix, astept "reclamatiile"

Bya Ralu 1

01.08.2012, 09:40

super bun

babi5 1

07.10.2014, 06:52

Fg

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!